Linda Vismer – expert på semester?

Kan jag kalla mig SEMESTEREXPERT efter det här uppdraget? 😎

Författare till idéskrift om framtidens semester

Jag har haft det intressanta uppdraget att författa en rapport om framtidens semester för tankesmedjan Tankesmedjan Futurion som utmynnade i idéskriften Vår lediga tid. Jag har haft förmånen att intervjua historiker, forskare, fackliga företrädare samt gjort en undersökning om varför vi svenskar vill ha semester, vad vill vill göra på vår semester och hur vi värderar högre lön, fler semesterdagar och kortare arbetstid mm. Rapporten togs upp i Morgondstudion i SVT igår.💥

Jag kan konstatera följande:
– En förändrad arbetsmarknad ställer krav på förändrad semester
– Fler än hälften önskar ett annat upplägg på semestern än så som vi har idag
– Vi återhämtar oss inte bäst genom en långledighet
– Det finns ett tydligt klassperspektiv där den med lägre lön är mest missnöjd med sin möjlighet till återhämtning och har minst makt att påverka sin semestersituation.

Behöver du en tänkare och utmanare kring semesterfrågor så har du en som tänkt, analyserat och reflekterat över dessa frågor i mängder senaste tiden.

Fotograf Fredrik Hjerling

 • Linda Vismer – expert på semester?

  Linda Vismer – expert på semester?

  Kan jag kalla mig SEMESTEREXPERT efter det här uppdraget? 😎 Författare till idéskrift om framtidens semester Jag har haft det intressanta uppdraget att författa en rapport om framtidens semester för tankesmedjan Tankesmedjan Futurion som utmynnade i idéskriften Vår lediga tid. Jag har haft förmånen att intervjua historiker, forskare, fackliga företrädare samt gjort en undersökning om…

  Läs mer

 • Min bok Resenärens makt fyller två år!

  Min bok Resenärens makt fyller två år!

  MIN BOK FYLLER TVÅ! 📕🎈 Igår för två år sedan debuterade jag med boken Resenärens makt – turism som när och tär. Vilken framgångssaga om jag får säga det själv! Resenärens makt – två år efter lansering Efter många år av bloggande på resamedvetet.se ville jag nå längre. Bredare, djupare och till fler. En god…

  Läs mer

 • REPORT AND REFLECTION from the GSTC World Congress in Stockholm

  REPORT AND REFLECTION from the GSTC World Congress in Stockholm

  I have experienced my first Global Sustainable Tourism Council (GSTC)-conference with 500 participants from 50 countries. What a blessing to spend time with people where sustainability really is the most obvious way forward. ❤️ These are key notes I take with me and want to share. It’s a mix of smart things others have said,…

  Läs mer


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *