⭐2023 MITT FÖRSTA FÖRETAGSÅR – EN SAMMANFATTNING✅


Vilket år! Jag blickar tillbaka på 2023 och det här är min sammanfattning. Jag gör det transparent, så som jag uppskattat att andra företagsledare som ligger några steg före mig gjort under deras resa.

Mitt företagsår 2023

☀UPPDRAG☀

Det här första året är temat på mina uppdrag utbildningar. Jag har träffat den mycket entusiastiske Annki Nilsson och föreläst för Grimslövs folkhögskola två gånger. Jag fick uppdrag av Nahed Alwani på YH Akademin att göra korta utbildningsfilmer om hållbar turism och av Frida Lundqvist att hålla i kursen Hållbar utveckling. Tillsammans med Anna Lindqvist utvecklade vi Bommersvik Hotell & Konferens hållbarhetsarbete. Jag har även haft förmånen att föreläsa i Sandviken genom ABF, för Naturskyddsföreningen i Stockholm och för Stuas out-door nätverk. Som ett sidospår var jag mötesordförande för RFSL där jag fick otroligt fina omdömen för min insats. Jag fick förtroendet att vara ordförande för Naturturismföretagen vilket varit oerhört lärorikt. Vilken bra förening det är alltså! Tack till Camilla Jönsson som så förtjänstfullt lotsat mig i alla föreningens viktiga frågor.

🥅MÅLSÄTTNINGAR🥅

Jag har använt de sparpengar jag avsatt men inte mer
Jag har fakturerat enligt mitt uppsatta mål
Jag har snart sålt så många ex av boken Resenärens makt att den går break even. Det är det långt ifrån alla som gör med sin första bok.
Jag har inte slitit som en hund utan kunnat ha ett rimligt småbarnsliv och tagit vara på friheten att vara företagare

✌LÄRDOMAR💃

Under året har det blivit tydligt hur viktigt nätverk. De viktigaste arenorna för mig att bygga nätverk under året var under Järvsö Summit och Barcamp med Nätverket Hållbar Besöksnäring. Det är från och med nu en årlig tradition!

Jag har övat massor på att testa mig fram snarare än att planera och strukturera (som ju annars är mitt givna go to) och jag kommer få fortsätta att öva på att göra företagandet på mitt sätt.

🧠LEDORD🔦

Jag har haft fem T-ledord
TILLIT till min förmåga
TILLTRO till att det kommer gå
TÅLMODIG att vila i nästan allt leder till något gott (alltså jobb förr eller senare)
TESTA och slänga mig ut innan det är perfekt
TITTA mer framåt än bakåt

🎈KÄNSLA🎢

I val av åkattraktion för året så känns Gröna Lunds Kvasten helt rätt. Det har svängt, varit lite läskigt men jag har aldrig varit rädd, det har kittlat i magen. En rolig skön resa långt ifrån spökhuset, fritt fall eller någon av de värre berg-o-dalbanorna.

🙏TACK❤️

Mitt allra varmaste och största tack till Malin Tegnhammar och Anna Katarina Bergsten som varit mitt trygga bollplank under året och till Almi och Trygghetsrådet TRS som förtjänstfullt affärscoachat mig.

🎆2024🎆
Vad jag ser fram emot och hoppas på för 2024 ska jag ruva på under helgerna och vill du ta en walk and talk eller digifika så gör jag det mer än gärna så kan vi se vad för magi vi kan skapa för en mer hållbar resebransch och besöksnäring.

Panelen i Järvsö
Packar böcker med glädje!
Lägereldssamtal på Forum för Naturturism
Gänget från Bar Camp

 • Linda Vismer – expert på semester?

  Linda Vismer – expert på semester?

  Kan jag kalla mig SEMESTEREXPERT efter det här uppdraget? 😎 Författare till idéskrift om framtidens semester Jag har haft det intressanta uppdraget att författa en rapport om framtidens semester för tankesmedjan Tankesmedjan Futurion som utmynnade i idéskriften Vår lediga tid. Jag har haft förmånen att intervjua historiker, forskare, fackliga företrädare samt gjort en undersökning om…

  Läs mer

 • Min bok Resenärens makt fyller två år!

  Min bok Resenärens makt fyller två år!

  MIN BOK FYLLER TVÅ! 📕🎈 Igår för två år sedan debuterade jag med boken Resenärens makt – turism som när och tär. Vilken framgångssaga om jag får säga det själv! Resenärens makt – två år efter lansering Efter många år av bloggande på resamedvetet.se ville jag nå längre. Bredare, djupare och till fler. En god…

  Läs mer

 • REPORT AND REFLECTION from the GSTC World Congress in Stockholm

  REPORT AND REFLECTION from the GSTC World Congress in Stockholm

  I have experienced my first Global Sustainable Tourism Council (GSTC)-conference with 500 participants from 50 countries. What a blessing to spend time with people where sustainability really is the most obvious way forward. ❤️ These are key notes I take with me and want to share. It’s a mix of smart things others have said,…

  Läs mer


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *